Foto: EPA

Kraljevi u polufinalu

Real dodao gas u finišu i pobijedio Andorru

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u polufinale ACB lige. Kraljevi su večeras u trećoj utakmici četvrtfinalne serije pobijedili Andorru rezultatom 95:84.

U uvodnim minutama činilo se kako će Real lagano doći do pobjede. Nakon dobrog uvoda s obje strane, Real pravi prvu značajniju razliku i nakon prve dionce su imali devet poena prednosti, 27:19.

Kontrolisao je Real rezultat i u drugoj dionici. Razlika je uglavnom bila dvocifrena, bilo je i 13 poena prednosti, ali je Andorra uspjela da na odmor ode sa minus sedam, 46:39.

Vodio je Real i tokom kompletne treće dionice. Ipak, gosti nisu posutajali, pa su razliku nakon 30 minuta smanjii na stri poena, 69:66.

Uspjela je Andorra i izdjednačiti početkom posljednje dionice. Došli su na 71:71, ali je potom krenuo s igrom i Real. Iz napada u napad su lagano završavali posao i na kraju su ipak slavili pobjedu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sergio Llull je predvodio domaće sa 19 poena, Gustavno Ayon je dodao 15, dok je Giorgi Shermadini kod Andorre ubacio 21 poen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.