Uvijek završi golom i titulom

Bilbija se pretplatio na golove Slobodi u zadnjim kolima

Edmir Škorić

Nemanja Bilbija osvojio je tri titule u posljednje tri sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Bilbija je poput amajlije klubovima za koje nastupa. Bio je prvak sa Sarajevom, a onda dvije sezone sa Zrinjskim, dok je prethodno osvojio i Kup sa Sarajevom.

On je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Plemiće, dao je 10 golvoa uz 13 asistencija i jedan je od da se košarkaški izrazimo glavnih kandidata za MVP titulu.

Posebno je zanimljivo da je Bilbija zadnje tri sezone, u kojima je bio prvak, završavao golom i to protiv Slobode.

Pretprošle sezone je Sarajevo ugostilo Slobodu na Koševu, te je slavilo s 3:1 i na taj način je bordo tim postao prvak, a Bilbija je postigao jedan od tri pogotka.

U narednoj sezoni je sa Zrinjskim u posljednjem kolu ugostio Slobodu u Mostaru, pa je postigao gol u 2:1 pobjedi Plemića. I tada se slavila titula.

U nedjelju je Zrinjski ugostio Slobodu u zadnjem kolu minule sezone. Tuzlaci su poraženi s 3:0, Bilbija je dao dva gola i ponovo pokazao da je čovjek za titule, a Sloboda je očito ekipa koja biva uvijek pozvana na proslave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci su sudjelovali u proslavi titule Sarajeva, zatim dvije godine zaredom Zrinjskog, pa je pred njihovim očima Radnik digao pehar za najbolji tim u Kupu prošle sezone. Toliko je, dakle, zanimljivih činjenica, a ako Sloboda bude nečiji rival u posljednjem kolu u narednoj sezoni, onda možemo prije vremena saznati ime novog prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.