Foto: EPA

Šampionska misija

Hajduk se pojačava: Stiže i bivši član Napolija

Ovog ljeta čelnici Hajduka će pokušati sklopiti momčad koja bi mogla u narednoj sezoni biti konkurentna Rijeci i Dinamu u borbi za naslov.

Splićani pokušavaju svoj kadar pojačati sa bivšim igračima, a prvi koji je dogovorio sve detalje sa Hajdukom je bivši hrvatski reprezentativac Josip Radošević. 

Radošević ima slobodne papire nakon što mu je istekao ugovor sa Red Bull Salzburgom, a u Hajduku ga vide kao idealno rješenje za poziciju zadnjeg veznog. U Hajduku bi bio jedan od najplaćenijih igrača, s tim što je svom bivšem klubu prilikom pregovora dao popust, s obzirom da je imao i izdašnije ponude. 

Ukoliko potpiše ugovor, ovaj bivši igrač Napolija će biti drugo pojačanje u redovima Hajduka. Prije njega stigao je bh. internacionalac Edin Šehić. 

Sa splitskim klubom se od bivših igrača još povezuje Ivan Runje, Antonio Milić, Marin Ljubičić, Dinko Trebotić, pa i Ivan Strinić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.