Srbijanski centar postao slobodan igrač

Raduljica napustio Armani

D. Vejo

Miroslav Raduljice više nije član Armanija iz Milana.

Srbijanski centar odlučio je da pred kraj sezone spakuje kofere i krene u potragu za novom sredinom. Povreda je samo bila ta, koja je prelomila dilemu oko odlaska.

Njegova epizoda u ovom italijanskom timu završena je godinu dana prije isteka ugovora. Na osnovu istog, njemu je trebalo da pripadne 900.000 eura za narednu sezonu, no, kako mu se nije ostalo i želio je da ode, Armaniju će "oprostiti" 650.000 eura.

To govori da će Raduljica uzeti 250.000 eura i potražiti novi angažman.

U svoju je statistiku tokom ove sezone, upisao 8,1 poen i 3,2 skoka u Euroligi, dok je nešto lošiji učinak imao u prvenstvu (6,8 poena i 3 skoka).

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.