Foto: EPA

Nolito bez dlake na jeziku

"Želim da idem, ovdje se osjećamo kao u kavezu"

Endin Čaušević

Španski napadač Nolito ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti Manchester City samo godinu dana nakon što je stigao iz Celte Vigo.

Nolito je prošlog ljeta odbio Barcelonu i odlučio je da prihvati poziv Pepa Guardiole i potpiše za Manchester City. Ovaj napadač je u prvoj polusezoni bio poprilično standardan, ali u ovoj godini se to sve promijenilo jer Guardiola više nije računao na njega.

Španac će gotovo sigurno napustiti Etihad ovog ljeta i najvjerovatnije se vratiti u Španiju. Nolito progovara s nekoliko klubova, a najbliži je trenutno prelasku u Sevillu. Španski napadač je otvorio dušu za engleske medije, te je otkrio kako se osjeća zadnjih pola godine.

"Želim da idem. Nisam igrao šest mjeseci i uradit ću sve što treba da naredne sezone igram i izborim mjesto u selekciji Španije za Svjetsko prvenstvo. Naučio sam veoma malo engleskog jezika, znam samo reći dobro jutro i dobar dan. Otkad smo stigli u Manchester moja kćerka se promijenila totalno, kao da živi u kavezu. Vrijeme je da idemo", rekao je Nolito.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.