Nova pojačanja

Zec dolazi u Želju, Jašarević pred vratima Grbavice

Edmir Škorić

Asim Zec, napadač Slobode, početkom sedmice bi trebao da potpiše za Željezničar.

Iako su iz Slobode danas objavili da Zec ima ugovor s klubom, on je već dogovorio sve sa Željezničarom i samo je pitanje vremena kada će postati član Plavih.

Zec je u prošloj sezoni bio među najboljim igračima Slobode, a upravo protiv Željezničara je u nekoliko navrata postizao golove. U Premijer ligi je dao devet golova, a tri u duelima sa Željezničarom.

Nekadašnji igrač Travnika sklopio je dogovor sa Željom i u prvim danima naredne sedmice trebao bi zvanično postati član tima iz Doline ćupova. 

Prethodno je Željezničar angažovao i Dženana Zajmovića iz Travnika, a očekuje se da bude još novih imena u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navodno je i Irfan Jašarević na pragu Željezničara, bez obzira što je prva runda pregovora sa Krupom bila neuspješna. Sve je izvjesnije da će se dvije strane dogovoriti, a uskoro ćemo znati hoće li ovaj talentovani lijevi bek doći na posudbu ili će njegov ugovor biti otkupljen. Upravo lijevi bek treba Želji, a Jašarević ima 21 godinu i izuzetno je talentovan. U Krupi je ove sezone sa 27 nastupa bio najstandardniji.

Na kraju dodajmo i da su Plavi bili zainteresovani za dovođenje još nekoliko igrača Krupe, ali čini se da od toga na kraju neće biti ništa, te da će sve ostati na Jašareviću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.