Željezničar doveo novog napadača

Zajmović pojačao Plave

Željezničar doveo novog napadača

Fudbalski klub Željezničar danas je angažovao prvo pojačanje za sezonu 2017/2018.

Ugovor sa Plavim sa Grbavice potpisao je Dženan Zajmović, 22-godišnji napadač koji u redove viceprvaka Bosne i Hercegovine stiže iz Travnika. Sa Željezničarom je Zajmović potpisao ugovor na šest mjeseci sa opcijom produženja na dvije i po godine

Zajmović je fudbaler koji je ponikao na Grbavici, odakle je 2013. godine prešao u Lokomotivu Zagreb. Kasnije je nastupao za Sesvete, da bi se 2014. vratio u BiH te potpisao za Travnik.

"Želja svakog fudbalera koji prođe Omladinsku školu Želje je da jednog dana potpiše ugovor s prvim timom. Meni se to ostvarilo i veoma sam sretan. U prvom timu već sada imam dosta prijatelja i poznanika još dok smo zajedno igrali u omladincima. Sa sportskim direktorom Čenanom sam se dogovorio za minut, imao sam nekoliko ponuda iz Premijer lige, ali ja sam Željino dijete i Željo se ne odbija. Prije tri godine bio sam veoma mlad, a Željo je u napadu imao Adilovića, Bajića i Hodžića i otišao sam u Hrvatsku, a potom u Travnik gdje smatram da sam mnogo toga naučio i da sada svojim kvalitetima mogu pomoći Želji", rekao je Zajmović za zvaničnu stranicu kluba sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dresu kluba sa Pirote, Zajmović je u prošloj sezoni odigrao 17 utakmica i postigao šest pogodaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi