Foto: EPA

Ponovo u Minhenu

Sagnol dobio posao u Bayernu

Nekadašnji francuski reprezentativac Willy Sagnol vratio se u Bayern, ali kao pomoćni trener. 

Sagnol (40) je profesionalnu karijeru završio 2009. godine i u međuvremenu trenersko iskustvo je sticao radeći u Bordeauxu i mladoj selekciji Francuske, a sada je dobio posao u bivšem klubu Bayernu. 

Bayern je saopštio da će Sagnol obnašati funkciju pomoćnika Carla Ancelottija, te da je potpisao ugovor na dvije godine. 

"Velika je čast što sam odabran da radim s nekim kao što je Ancelotti. On je jedan od najboljih i najiskusnijih trenera na svijetu i veoma se radujem našoj saradnji. Sretan sam što se vraćam u Minhen sa svojom porodicom", kazao je Sagnol. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svojevremeno kao igrač Sagnol je za Bayern nastupao devet godina. Pritom je osvojio pet titula u Bundesligi i Ligu prvaka 2001. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.