Trenirat će ga Igor Bišćan

Zvanično: Goran Brkić iz Mladosti u ljubljansku Olimpiju

Edmir Škorić

Goran Brkić napustio je redove Mladosti, a njegov novi klub je slovenačka Olimpija.

Brkić je prošle sezone nastupao u ekipi iz Kaknja, a nakon dobrih igara otvorile su se neke dobre opcije, ali je on odlučio da na kraju izabere tim iz Ljubljane.

"Bio sam impresioniran. Razgovori su održani s Mladenom Rudonjom i brzo smo pronašli zajednički jezik. Želio bih da se zahvalim bivšem klubu i saigračima, zahvaljujući njima sada sam ovdje", rekao je Brkić za zvaničnu stranicu Olimpije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjoj sezoni Brkić je postigao 10 golova na 29 mečeva, što je za veznjaka odlična brojka.  Njega će u Olimpiji trenirati bivši hrvatski reprezentativac Igor Bišćan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.