Čelik bez pobjede protiv Mladosti, opstanak nemoguća misija?

22. kolo Lige 12

Čelik bez pobjede protiv Mladosti, opstanak nemoguća misija?

Edmir Škorić

U komšijskom derbiju u 22. kolu Lige 12 Čelik je ugostio Mladost, ali nije uspio da dođe do očekivane pobjede (2:2).

Zeničanima doslovno gori pod nogama i danas su imali imperativ pobjede, no očito je i veliki pritisak, ali i kvalitet gostiju odmogao crveno-crnima, koji su morali da se zadovolje samo bodom.

Počelo je dobro po izabranike Husrefa Musemića, pošto je u osmoj minuti Aladin Šišić matirao Branislava Ružića. 

Domaći nisu gubili nadu i već u 12. minuti došli su do poravanja rezultata. Karić je prošao po lijevoj strani, uposlio Pezera, a ovaj donosi radost domaćim  navijačima.

Do kraja poluvremena nekoliko opasnih situacija pred oba gola, ali ostalo je 1:1, što je odgovaralo i jednima i drugima u tom trenutku.

Sredinom drugog dijela Mladost je došla ponovo do vodstva. Maksimović je odigraod dupli pas sa Ramovićem, a onda je zabio za 2:1. Mogao je Dilavr u 66. minuti da vrati Čelik u igru, ali je Velić zaustavio udarac Dilavera glavom. Ipak, uspijevaju domaći da izjednače u 74. minuti, kada je Stokić udarcem s 20 metara zatresao mrežu Mladosti.

Iako su domaći nastojali nakon toga doći do preorketa i velikog slavlja, nisu uspjeli, pa je ostalo 2:2.

Čelik - Mladost 2:2 (Pezer 12, Stokić 74/ Šišić 7, Maksimoviž 59)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Ružić, Islamagić, Karić, Dilaver, Salčinović, Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić.

Mladost: Velić, Galić, Gačan, Aganspahić, Lazić, Musić, Šišić, Rizvanović, Maksimović, Šećerović, Ramović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi