ACB liga

Valencija položila oružje, Real poveo u finalnoj seriji

D. Vejo

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras u prvoj utakmici finalne serije play-offa ACB lige Valenciju rezultatom 87:81, po četvrtinama je bilo 21:21, 22:22, 22:16 i 22:22, te tako poveli u seriji.

U dosta uzbudljivom i neizvjesnom meču, Madriđani su na koncu pokazali veći kvalitet i tako stigli do prednosti.

Valencija je u prve dvije četvrtine igrala dosta dobro, čime na predah obje ekipe odlaze bez prednosti (43:43).

Treći kvartal bio je odlučujući za Madriđane. Sjajni Sergio Llull i Rudy Fernandez vodili su glavnu riječ u trećoj četvrtini. Zahvaljujući ovom dvojcu, domaćin je stigao do prednosti od plus šet (65:59) koju je čuvao u nastavku.

Posljednji period, donio je kvalitetnu odbranu ali i napad na obje strane. Isti je završio 22:22, čime je Real poveo u finalnoj seriji.

Do trijumfa, Real je predvodio raspoloženi Llull sa velikih 20 poena, a pratio ga je Fernandez sa 19, dok se u redovima Valencije istakao Emeterio sa 14 postignutih koševa.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a naredni susret zakazan je za nedjelju. Domaćin je ponovo Real.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.