Valencija na korak od finala španske lige
Foto: ACB

Polufinale doigravanja ACB lige

Valencija na korak od finala španske lige

D. Rakanović

Košarkaši Valencije večeras su na domaćem parketu savladali Baskoniju sa 75:69 i poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji ACB lige.

Valencija je bolje ušla u utakmicu, nošeni energičnom publikom završili su prvu četvrtinu sa 23:14. U drugoj četvrtini stvari su se promijenile, Baskonija je zaigrala mnogo bolje i do poluvremena su uspjeli da se vrate u utakmicu i steknu prednost od tri poena (34:37). 

Valencija je u nastavku utakmice igrala odlično i ponovo stekla dvocifrenu prednost. Baskonija je u posljednjem periodu pokušavala da se vrati u rezultatski egal, uspjela je u posljednjem minutu doći na samo dva poena zaostatka (71:69), ali Valencija brzo odgovara sa četiri vezana poena i dolazi do vodstva od 2:1 u seriji. 

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Antoine Diot sa 16 poena, Fernando San Emeterio je postigao 15, a Bojan Dubljević je dodao 12 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Baskonije istakao se Shane Larkin sa 16 poena. Pratili su ga  Adam Hanga, Ricky Ledo i Tornike Shengelia koji su postigli po 11 poena. 

Četvrta utakmica na rasporedu je 5. juna sa početkom od 20:30 sati, a domaćin će biti ponovo biti Valencia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi