Napadač ipak ostaje u Manchesteru?

Nevjerovatan preokret u sudbini Ibrahimovića?

Još uvijek je veoma neizvjesna sudbina švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića.

Njemu se Manchester United u petak zahvalio na saradnji te mu nisu ponudili novi ugovor za narednu sezonu. Problem za Zlatana je povreda koljena koju vuče od kraja prošle sezone i upravo zbog toga uprava Uniteda nije htjela rizikovati s njim.

Ipak, otočki mediji danas donose veoma zanimljviu informaciju koja kaže da bi Zlatan ipak mogao ostati u Unitedu. Naime, čelnici ovog kluba su spremni ponuditi kraći ugovor Šveđaninu jer se navodno on oporavlja mnogo brže od očekivanog. Navodno bi nakon oporavka Zlatan mogao doći da pokaže Mourinhu i upravi u kakvom je fizičkom stanju pa bi na osnovu toga eventualno trebao dobiti kraći ugovor u timu sa Old Trafforda.

Ipak, druga i puno realnija opcija kaže da će se on ipak ovog ljeta preseliti u američku MLS ligu i da će postiati novi član Los Angeles Galaxyja.

Podsjetimo, Zlatan je prošle sezone odigrao ukupno 46 mečeva te je postigao 28 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.