Kritike sa svih strana

Navijački svijet oštro osudio potez navijača Srbije

Navijači Srbije su večeras napali goste iz Velsa na utakmici koja je odigrana u Beogradu (1:1).

Nakon što su gosti poveli sa 1:0 pred kraj prvog poluvremena, domaći navijači su preko tampon zone stigli do sektora gdje su se nalazili Velšani u namjeri da im otmu zastave.

Izbili su neredi na južnoj tribini Marakane gdje je došlo i do tuče dvije navijačke grupe, a u sve se umiješala i policija koja je spriječila veći incident.

Navijački svijet je oštro osudio potez navijača Srbije, koji nisu pokazali poštovanje prema Velšanima. Vrijedi podsjetiti da je grupa od 30-ak navijača gostiju prije utakmice darovala krv teško ranjenom navijaču Partizana, kojem se u KBC Zemun bore za život, a prikupljali su i pomoć za Centar za zaštitu djece i omladine u Zvečanskoj ulici.

"To se desi kada dajete krv životinjama", "Velšani su došli u miru i bili humani, a evo kako im se vraća"... samo su neki od komentara na društvenim mrežama, a zanimljivo je da su potez grupe navijača Srbije oštro osudili i navijači iz te zemlje.

Svakako se treba podsjetiti da je grupa od otprilike hiljadu navijača Velsa ne tako davno gostovala i u Bosni i Hercegovini, gdje nije doživjela ni najmanje neprijatnosti tokom boravka u Sarajevu i Zenici. Velšani su tada iznenadili svojim druželjubivim karakterom, a iz naše države su ponijeli veoma lijepa iskustva.

Šta se dešavalo u Beogradu možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.