Napušta Osasunu

Kodro pakira kofere?! Žele ga tri kluba iz Španije

Kenan Kodro je definitivno na slatkim mukama. Mnogi bi bh. napadača željeli vidjeti u svom rosteru, a relativno povoljna cijena njegovih papira otvara mu veliki broj mogućnosti za dobar transfer u ljetnom prijelaznom roku. 

Kodrina Osasuna je ispala u Segundu i on je među osmoricom fudbalera koji žele da napuste klub, svjesni da zaslužuju više od drugoligaškog fudbala. Ako je suditi prema pisanju španskih medija, problema sa pronalaskom nove sredine neće imati s obzirom da ga žele tri kluba iz Primere.

Naime, elgoldigital.com tvrdi da su u igri za dovođenje Kodre Athletic Bilbao, Deportivo Alaves i Real Sociedad u kojem je ujedno i napravio prve korake. U prvom timu nikada nije dobio priliku i sreću je 2015. godine potražio u Osasuni, što se ispostavilo kao odličan potez, obzirom da se u tom klubu u međuvremenu isprofilisao i dobio priliku da igra u jednoj od najjačih liga.

Interesantno je da je za dva od pomenuta tri kluba igrao njegov otac Meho, tačnije za Real Sociedad i Deportivo Alaves. 

Zasad kod Kodre nema žurbe. Još ranije je istakao kako mu je cilj najprije se dobro odmoriti od naporne sezone...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.