Ide u inostranstvo

Dogovoren transfer, Zlomislić napušta Široki

Krajem ovog mjeseca Široki Brijeg očekuju utakmice u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a kako stvari stoje, trener Goran Sablić u njima neće moći računati na Damira Zlomislića. 

Zlomislić će se nakon pet mjeseci provedenih na Pecari ponovo otisnuti u inostranstvo, tačnije u Bjelorusiju, gdje se trenutno nalazi.

Ponuda koju je dobio od jednog tamošnjeg prvoligaša je zadovoljila njegove apitete i ukoliko ne dođe do iznenadnog preokreta, trebao bi sutra obaviti ljekarski pregled i potom potpisati ugovor. 

Široki Brijeg bi za Zlomislića trebao dobiti i odgovarajuće obeštećenje, budući da mu ugovor sa aktuelnim osvajačem Kupa Bosne i Hercegovine važi do 2018. godine, a o kojem iznosu se radi nije poznato. 

U dosadašnjoj karijeri Zlomislić je već imao priliku igrati van granica naše zemlje, tačnije u Češkoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Turskoj. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.