Nemaju mjesta na Etihadu

Rasprodaja u Cityju: Četiri igrača na transfer listi

Endin Čaušević

Manchester City je prošlog ljeta dolaskom Pepa Guardiole značajno mijenjao igrački kadar, ali izgleda da će ista sudbina biti i ove godine na Etihadu.

Nekadašnji trener Barcelone i Bayerna nije zadovoljan rezultatom iz prošle sezone i igračkim kadrom koji ima na raspolaganju. City je najavio da će ovog ljeta dovesti nekoliko zvučnih pojačanja i planirano je da klub s Etihada potroši čak 300 miliona funti na nove igrače.

Naravno, da bi se sve to ostvarilo prvo je cilj kluba da proda igrače na koje Guardiola više neće računati. U Cityju se nadaju da će od ovih prodaja zaraditi barem 100 miliona funti i već je poznato koji bi se igrači mogli naći na izlaznim vratima.

Kako pišu engleski mediji Manchester City želi prodati Eliaquima Mangalu za 18 miliona funti, Samira Nasrija i Wilfrieda Bonyja za po deset miliona, te mladog napadača Kelechija Iheanacha za čak 25 miliona funti. Također, jasno je da će i Joe Hart napustiti Etihad, a City za njega traži 25 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.