Kriza se nastavlja

Maccabi treću godinu uzastopno nije prvak Izraela

Od do sada 63 odigrana prvenstva Izraela, Maccabi iz Tel Aviva je osvojio čak 51 titulu, ali niti jednu u posljednje tri godine.

Košarkaši kluba koji nazivaju Ponos Izraela su treću godinu u nizu ostali bez šampionskog trofeja nakon poraza od Hapoela iz Jerusalema rezultatom 83:76 u finalu Final Foura.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 41:41, ali je Hapoel u nastavku na krilima fantastičnog Jeromea Dysona (30 poena) stigao do pobjede i drugog naslova prvaka u klupskoj historiji. Prvi put je Hapoel prvak bio 2015. godine, kada je došao kraj Maccabijevoj dominaciji.

Maccabi iz Tel Aviva je jedan od najdominantnijih klubova ne samo u košarci, već u sportu uopće. Od sezone 1953/54, kada se izraelska liga počela igrati, Maccabi je osvojio 51 titulu i osam puta je bio viceprvak.

Sljedeći najtrofejniji klub u Izraelu je Hapoel Tel Aviv sa pet šampionskih titula, dok se Hapoel Jerusalem sada izjednačio sa Hapoel Galil Elyonom sa po dvije titule.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.