Mnogo šale, ali i lijepih riječi

Pogledajte govor Alexa Fergusona u svlačionici Uniteda

Navijačima Manchester Uniteda, ali i svim istinskim ljubiteljima fudbala, nedostaje Sir Alex Ferguson.

Legendarni trener je prije nekoliko dana ponovo boravio u svlačionici Uniteda, a povod je bila utakmica kojom je Michael Carrick obilježio 11 godina u klubu.

Ferguson je na toj utakmici vodio ekipu zvijezda Crvenih đavola iz 2008. godine kada je ovaj klub posljednji put osvojio Ligu prvaka, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti snimak koji je na svom YouTube kanalu objavio Rio Ferdinand.

Alex Ferguson se u svom obraćanju fudbalerima šalio sa njima i tačno se moglo uočiti u kako je dobrom odnosu bio i ostao sa svima njima. Našalio se Fergie i na račun Ferdinanda, a spomenuo je i Schmeichela, kojeg je "prozvao" rekavši da još uvijek ne priča s njim jer ga nije uvrstio među četiri fudbalera svjetske klase koja je trenirao (Giggs, Scholes, Cantona, Cristiano Ronaldo).

Prije samog izlaska igrača na teren, Ferguson ih je počastio komplimentima i poručio da mu je drago što su stasali u vrlo uspješne ljude.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.