Real nemoćan u finalu

Valencia osvojila povijesnu titulu

Edmir Škorić

Valencia je u četvrtoj utakmici savladala Real Madrid sa 87:76 i stigla je do svoje prve titule prvaka Španije u povijesti.

Real Madrid je neprepoznatljiv u ovoj finalnoj seriji doigravanja za prvaka Španije, a večeras je u Valenciji bi potpuno nemoćan.

Nije loše izgledao Real u prvoj četvrtini u kojoj je i vodio, a onda u drugoj Valencia lako dolazi do dvocifrene prednosti, a ubrzo to odlazi na 20 razlike. 

U nastavku Real uspijeva donekle da spusti razliku, ali u zadnjoj četvrtini je Valencia održala sigurnu prednost i zasluženo dolazi do 3:1 vodstva u finalu i konačno je, prvi put u povijesti, osvojila prvenstvo Španije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valenciju je Sastre predvodio sa 19 poena, Diot je dodao 11, Thomas 12, Sato 10 poena, dok je kod Reala jedini bio raspoložen Llull koji je ubacio 23 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.