United će u svakom slučaju biti na dobitku

Ronaldovom transferu raduju se čak tri ekipe

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo nalazi se u centru pažnje sportkse javnosti jer su se pojavile informacije da će ovog ljeta napustiti Real Madrid.

Ronaldo je prošle sedmice saznao da je optužen od strane Španije za utaju poreza u iznosu od skoro 15 miliona eura. Nakon toga kola su krenula nizbrdo, a ubrzo su se pojavile priče da je Portugalac odlučio da napusti kraljevski klub. Situaciju pomno prate Manchester United i PSG koji su spremni da pošalju zvanične ponude ukoliko se ispostavi da Ronaldo zaista želi napustiti Santiago Bernebeu.

Navodno, najveće šanse za njegovo dovođenje ima njegov nekadašnji klub Manchester United, a poznato je da je Ronaldo u nekoliko navrata izjavio da bi se jednog dana volio vratiti na Old Trafford. Ako kojim slučajem Ronaldo izabere neki drugi klub u Unitedu neće previše žaliti jer će ponovo biti na dobitku.

Naime, Manchester United i lisabonski Sporting će dobiti po 2,5% od ukupnog iznosa transfera Ronalda, ukoliko do istog dođe, dok je Ronaldov prvi klub National dobiti skromnih 0,25% od narednog transfera. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.