Foto: EPA

Nakon glasina o pregovorima Poljaka sa engleskim klubovima

Iz Bayerna zaprijetili: Bez razgovora sa Lewandowskim

Bayern Munchen je zaprijetio da će, ukoliko se drugi klubovi odluče kontaktirati njihovog napadača Roberta Lewandowskog, takve slučajeve odmah prijaviti FIFA-i.

Čelnici bavarskog velikana su se odlučili na ovakav potez jer su se pojavile špekulacije da su Chelsea i Manchester United kontaktirali zastupnike Roberta Lewandowskog kako bi pokušali dogovoriti njegov transfer.

Kapiten poljske reprezentacije je, navodno, nezadovoljan u Bayernu, a njegov menadžer je nešto ranije izjavio da je Lewandowski ljut jer mu trener Bayerna, Carlo Ancelotti, ali i njegovi saigrači nisu dovoljno pomogli da prošle sezone postane prvi strijelac Bundeslige.

Ipak, iz Bayerna su izdali saopštenje u kojem stoji da Lewandowski nije na prodaju, te da ostali klubovi ne pokušavaju kontaktirati njihovog igrača.

"Robert Lewandowski je pod ugovorom sa Bayernom, a on je svoj ugovor nedavno produžio do 2021. godine. U Bayernu ne razmišljamo o mogućem transferu."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Trenutno nema pregovora sa drugim klubovima, a neće ih ni biti. Ako neke ekipe pregovaraju sa igračima koji su pod dugotrajnim ugovorima rizikuju da budu kažnjeni od strane FIFA-e. Robertov menadžer nam je potvrdio da nije bilo nikakvih razgovora o mogućem transferu", stoji u saopštenju njemačkog prvaka.

Rober lewandowski je u protekloj sezoni Bundeslige postigao 30 pogodaka, dok je najbolji strijelac takmičenja bio napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang sa postignnutim 31 golom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.