Foto: EPA

Vraća se u Španiju

Nolito karijeru vjerovatno nastavlja u Sevilli

Španski napadač Nolito će u narednim danima vjerovatno postati novi član Seville, javlja ugledna Marca.

Ovaj 30-godišnjak se nije naigrao u Manchester Cityju kod Pepa Guardiole i nedavno je poručio da želi promijeniti klub, a sve su prilike da će uslijediti povratak u La Ligu.

Nolito je blizu dogovora sa Sevillom u koju bi trebao doći na jednogodišnju posudbu, uz opciju otkupa za 6-8 miliona eura nakon njenog isteka.

Pregovore sa Nolitom potvrdio je i predsjednik Seville Jose Castro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada pričate o igračima svjetske klase koje želi mnogo klubova, nikada ne možete reći da je posao kompletiran dok se ugovor ne potpiše. Ipak, tačno je da smo u pregovorima sa Nolitom i velike su šanse da će igrati za nas", rekao je Castro.

Nolito je u karijeri nastupao za Valenciju, Benficu, Barcelonu B, Granadu i Celtu Vigu, iz koje je prošlog ljeta stigao u Manchester City za 18 miliona eura. Iako je na prve četiri utakmice u dresu Građana postigao tri pogotka, ispostavio se kao promašena investicija jer je s vremenom pao u potpuno drugi plan i u 2017. godini je upisao samo jedan nastup u Premier ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.