Sudbina je čudna stvar

Samo je jedna 'sitnica' dijelila Messija od Real Madrida

Veoma zanimljivu priču donose ovih dana španski mediji.

U centru priče je argentinski čarobnjak iz redova Barcelone Leo Messi. On je sa 13 godina iz Rosarija, preko argentinskog menadžera Gaggiolija stigao u Barcelonu, a moglo je biti i drugačije.

Horacios Gaggioli je bio čovjek kojeg je Messijeva porodica izuzetno cijenila i oni su u Španiju došli zbog njega. Da situacija bude još zanimljivija, Gaggioli je u to vrijeme trebao boraviti u glavnom gradu Španije, Madridu, ali zbog nekih okolnosti preselio se u Barcelonu i zbog toga je Messi došao upravo u katalonsku ekipu. 

"Zbog raznih okolnosti, preselio sam se u Barcelonu i doveo Messija na probu, ali trebao sam živjeti u Madridu. Da je tako i bilo, doveo bih Messija u Real. To je život, takvi detalji prave velike razlike. Messi je mogao biti Realov igrač jer je njegova porodica željela doći u Španiju i to u grad u kojem sam ja kako bi imali nekoga pored sebe", rekao je Gaggioli. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, on je dodao da nije vjerovao u Messija kada ga je prvu put vidio jer je bio mršav i nizak, ali čim ga je vidio na prvom treningu Barce, jasno mu je bilo o kakvom se igraču radi. 

Iako nema velike potrebe za tim, podsjetićemo vas na samo nekoliko uspjeha koje je Messi ostvario tokom karijere u Barci. Osvojio je čak četiri Lige prvaka, osam naslova prvaka u La Ligi, četiri puta je bio proglašen za najboljeg igrača svijeta...a, danas je napunio tek 30. godina. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.