Foto: EPA

Ousmane Dembele doputovao u Manchester

Transfer na pomolu: Fudbaler Borussije večerao sa Guardiolom

Prema informacijama koje prenose francuski mediji, Pep Guardiola bi uskoro mogao osigurati još jedno pojačanje za Manchester City.

Nakon što su u Manchester City stigli Bernardo Silva i Ederson, nekadašnji trener Barcelone i Bayern Munchena bi mogao obezbijediti još jedno skupocjeno pojačanje, a riječ je o mladom fudbaleru Borussije Dortmund Ousmani Dembeleu.

Francuski Le 10 Sport izvještava da je 20-godišnji francuski krilni napadač danas stigao u Manchester, te da je svoj boravak u ovom engleskom gradu iskoristio kako bi, uz večeru, sa Guardiolom razgovarao o dolasku u Manchester City.

Mladi Dembele je prošleg ljeta stigao u Borussiju iz Rennesa za 15 miliona eura, a on je u svojoj prvoj sezoni u dresu Milionera upisao 46 nastupa i postigao 10 golova.

Pretpostavlja se da bi Dembeleov transfer, koji je navodno veom blizu finalizacije, Manchester City mogao koštati i do 70 miliona eura. Osim velikog pojačanja za City, Dembeleov transfer bi tako predstavljao i sjajan poslovni potez sa Borussiju, s obzirom da bi ova njemačka ekipa, njegovom prodajom, za samo godinu dana mogla ostvariti profit od 55 miliona erua.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.