Stigli i novi igrači

Poznati protivnici Mladosti u kontrolnim susretima

E. Škulj

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je u prvom kontrolnom susretu pred novu sezonu na stadionu Luke u Visokom ubjedljivo savladala visočku Bosnu rezultatom 5:0, a već u ponedjeljak ih na istom stadionu očekuje novi kontrolni susret. Protivnik ekipi Edisa Mulalića bit će ekipa mostarskog Veleža, a susret je na rasporedu u 18 sati.

Petog jula ekspedicija Mladosti putuje na drugi dio priprema u etno selo Stanišić u Bijeljinu gdje je u planu odigravanje dva susreta, sa Zvijezdom iz Gradačca (7.juli) i Zvijezdom 09 (9.jula), a potom i odigravanje pripremnog susreta sa ekipom Zemuna u Beogradu 12. jula.

Nakon toga slijedi povratak u Doboj, a do početka sezone dobojski tim će učestvovati i na memorijalu Galib Mujičić u Vitezu 15. i 16. jula.

Danas su u klupskim prostorijama u crvenom salonu ugovor sa Mladosti na dvije godine potpisali defanzivac Denis Čomor (27) i krilni napadač Abid Mujagić (23), a u narednima se očekuje dolazak još dva igrača.

"Čomor i Mujagić su se danas obavezali na vjernost crvenom dresu u naredne dvije godine. Imamo u planu da u narednim danima dovedemo još dva igrača, napadača i defanzivca kako bi se što bolje pripremili za sezonu koja je pred nama", rekao je direktor Mladosti Enes Bistrivoda u izjavi za SportSport.ba.

Podsjećamo ekipu iz predgrađa Kaknja je u ovom prelaznom roku napustio veliki broj igrača, od kojih izdvajamo Gorana Brkića, Miću Kuzmanovića, Sinana Ramovića, Marina Galića, Nevena Laštru, Faruka Gačana, Franka Lalića, Pavle Sušića i Omera Musića, a uskoro se očekuje i odlazak Dejana Maksimovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edis Mulalić i njegov prvi asistent Bakir Šerbo su se dali u potragu za adekvatnim zamjenama, a nakon što su ugovor sa Mladosti potpisali Metalsi, Kulović, Bukvić, Zahirović, Arežina, Mujagić i Čomor prelazni rok za klub iz Doboja još uvijek nije gotov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.