Foto: EPA

Španski štoper stigao u Split

Iz Barcelone u Hajduk: Borja Lopez pojačao splitski klub

Mladi španski defanzivac Borja Lopez je pojačao redove splitskog Hajduka. Ovaj 23-godišnji štoper je protekle sezone bio član Barcelone B sa kojom je uspio izboriti plasman u špansku Segundu.

Kako prenosi zvanična stranica Hajduka, Lopez se već priključio ostatku ekipe na pripremama u Sloveniji, dok visina obeštećenja, ukoliko ga je i bilo, nije poznata.

"Zadovoljan sam što sam došao u Hajduk i okrenuo novu stranicu svoje nogometne karijere. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi momčadi i jedva čekam prve izazove. Sada je na meni da počnem trenirati i da se što prije spremim za početak nove sezone", izjavio je Borja Lopez za oficijelnu stranicu Hajduka.

Inače Borja Lopez je karijeru počeo u Sporting Gijonu iz kojeg je 2013. godine za 2.2 miliona eura prešao u Monaca. 

Nije se uspio izboriti za svoje mjesto u ekipi Monaca, pa su uslijedile posudbe u Rayo Vallecano, Deportivo i Aroucu. Lopez je 2016. godine kao slobodan igrač stigao u Barcelonu B.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.