Sammer pohvalio Tolissoa

"Mislio sam da nakon Pjanića više nema takvih igrača"

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Corentin Tolisso odlučio je napustiti Lyon i svoju karijeru će nastaviti u dresu minhenskog Bayerna.

Tolisso je bio na korak od prelaska u Juventus, ali se predomislio u posljednjem trenutku i izabrao je Bayern. Bavarci su ga platitli skoro 42 miliona eura i od njega se očekuje da bude zamjena za Xabija Alonsa koji je završio svoju karijeru na kraju prošle sezone.

Ovog 22-godišnjeg veznog igrača pohvalio je nekadašnji sportski direktor njemačkog kluba Matthias Sammer koji vjeruje da će Tolisso pokazati u Bayernu koliko vrijedi, a uporedio ga je i s Miralemom Pjanićem.

"Rekli su mi da je veoma zanimljiv fudbaler i da voli igrati ofanzivno. Iskreno se nadam da će se isplatiti Bayernu. Mislio sam da nakon Pirla, Pjanića i Krossa nema igrača koji zna igrati na poziciji šestice čini se da je upravo Tolisso jedan takav igrač", rekao je Sammer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.