Trener Mladosti

Mulalić: Na dobrom smo putu da stvorimo jaku ekipu

E. Škulj

Fudbaleri dobojske Mladosti su danas na stadionu Luke u Visokom u drugom kontrolnom susretu pred novu sezonu savladali mostasrki Velež rezultatom 2:0. Golove za pobjedu tima iz predgrađa Kaknja postigli su Milivoje Lazić i Filip Arežina, a novi šef struke dobojskog tima Edis Mulalić je bio zadovoljan onim što su njegovi momci pokazali u ovom susretu. 

''Ovo je za nas dobra provjera. Velež je jedan od kandidata za ulazak u Premijer ligu. Još uvijek slažemo ekipu, znate da nam je otišlo dosta igrača i ovo je u potpunosti nova ekipa i sve je ovo novo tako da mislim da smo na dobrom putu. Predstoji nam mnogo rada. Imamo još malo sitnih problema, ali najbitnije je da momci rade dobro, pošteno i karakterno. Na dobrom smo putu. Povrede nas, hvala Bogu, zaobilaze. Osim Abida Mujagića nemamo povrijeđenih igrača'', rekao je Edis Mulalić nakon druge pobjede njegovog tima u prijateljskim susretima, a potom se osvrnuo i na drugi dio priprema koje će njegova ekipa obaviti u Etno selu Stanišići: 

''Slijede nam utakmice sa Zvijezdom iz Gradačca, Zvijezdom 09 i ekipom Zemuna. Te tri utakmice će nam dobro poslužiti da vidimo gdje smo. Akcenat je uvijek na kondicionom, tehničkom i taktičkom aspektu, ništa ne smije da zaostaje. Momci su dobro prihvatili ovaj sistem rada, za neke je taj sistem u potpunosti novi, ali mislim da smo na dobrom putu. Jedino je bitno da nas povrede zaobiđu što mi treneri dosta pazimo na te stvari i mislim da ćemo spremni dočekati prvenstvo.'' 

U ekipi Mladosti je mnogo novih igrača, a upravo je novajlija Filip Arežina danas u prijateljskom susretu sa Veležom postigao eurogol. Mulalić je govorio o novim momcima u ekipi, ali i o eventualnim dodatnim pojačanjima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Mislim da još jednog ili dva igrača možemo očekivati do početka sezone. Sezona je duga, igrači za sada dobro odgovaraju na zadatke koji su pred njih postavljeni i zadovoljan sam. Bitno je da način rada, stil igre i sve ono što smo sebi nametnuli šo brže prihvatimo jer prvenstvo nam dolazi za manje od 20 dana'', zaključio je Mulalić u izjavi za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.