Poznati protivnici Mladosti u kontrolnim susretima

Stigli i novi igrači

Poznati protivnici Mladosti u kontrolnim susretima

E. Škulj

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je u prvom kontrolnom susretu pred novu sezonu na stadionu Luke u Visokom ubjedljivo savladala visočku Bosnu rezultatom 5:0, a već u ponedjeljak ih na istom stadionu očekuje novi kontrolni susret. Protivnik ekipi Edisa Mulalića bit će ekipa mostarskog Veleža, a susret je na rasporedu u 18 sati.

Petog jula ekspedicija Mladosti putuje na drugi dio priprema u etno selo Stanišić u Bijeljinu gdje je u planu odigravanje dva susreta, sa Zvijezdom iz Gradačca (7.juli) i Zvijezdom 09 (9.jula), a potom i odigravanje pripremnog susreta sa ekipom Zemuna u Beogradu 12. jula.

Nakon toga slijedi povratak u Doboj, a do početka sezone dobojski tim će učestvovati i na memorijalu Galib Mujičić u Vitezu 15. i 16. jula.

Danas su u klupskim prostorijama u crvenom salonu ugovor sa Mladosti na dvije godine potpisali defanzivac Denis Čomor (27) i krilni napadač Abid Mujagić (23), a u narednima se očekuje dolazak još dva igrača.

"Čomor i Mujagić su se danas obavezali na vjernost crvenom dresu u naredne dvije godine. Imamo u planu da u narednim danima dovedemo još dva igrača, napadača i defanzivca kako bi se što bolje pripremili za sezonu koja je pred nama", rekao je direktor Mladosti Enes Bistrivoda u izjavi za SportSport.ba.

Podsjećamo ekipu iz predgrađa Kaknja je u ovom prelaznom roku napustio veliki broj igrača, od kojih izdvajamo Gorana Brkića, Miću Kuzmanovića, Sinana Ramovića, Marina Galića, Nevena Laštru, Faruka Gačana, Franka Lalića, Pavle Sušića i Omera Musića, a uskoro se očekuje i odlazak Dejana Maksimovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edis Mulalić i njegov prvi asistent Bakir Šerbo su se dali u potragu za adekvatnim zamjenama, a nakon što su ugovor sa Mladosti potpisali Metalsi, Kulović, Bukvić, Zahirović, Arežina, Mujagić i Čomor prelazni rok za klub iz Doboja još uvijek nije gotov.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi