Foto: EPA

Potpisat će za Olympiakos

Emmanuel Emenike nastavlja karijeru u Grčkoj

Nigerijski napadač Emmanuel Emenike na korak je do potpisa za Olympiakos, javljaju grčki mediji.

Bivši reprezentativac Nigerije bi uskoro trebao stići u Atinu i obaviti ljekarske preglede, a potom i potpisati ugovor sa grčkim velikanom.

Emenike je od 2011. godine član Fenerbahčea s kojim ima ugovor do 2018. godine, a turski klub će njegovom prodajom u Olympiakos zaraditi između dva i dva i po miliona eura.

U prošloj sezoni je Emenike odigrao 27 utakmica za Fenerbahče u svim takmičenjima i postigao je osam pogodaka uz pet asistencija.

Emenike je u prošlosti igrao za nekoliko afričkih klubova, Karabukspor, Spartak Moskvu, Al-Ain i West Ham, a za reprezentaciju Nigerije je odigrao 37 utakmica i postigao devet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.