Komentar na Krpićev odlazak

"AIK je od Krpića očekivao previše, nije on superzvijezda"

Bh. napadač Sulejman Krpić brzo je napustio AIK iz Štokholma i vratio se u Slobodu, koja je otkupila ugovor 26-godišnjeg napadača.

Krpić je upravo iz Slobode početkom godine prodan u AIK za 150.000 eura i nije poznato za koliko novca se vratio na Tušanj, ali u Švedskoj su mišljenja da je to bio jedini logičan scenarij.

Prema mišljenju kolumniste švedskog Fotbolldirekta Margnusa Osterberga, u AIK-u su od starta imali previsoka očekivanja od našeg napadača, iako za to baš i nije bilo osnova.

"Krpićev odlazak iz AIK-a je najpametniji potez za obje strane. Od dolaska nije pokazao ništa naročito i bilo bi kockanje da je ostao duže. Krpić nije veliko ime ni superzvijezda, pa su možda u AIK-u od starta imali previsoka očekivanja od njega. Objektivno, od Krpića se nisu mogla očekivati čuda", napisao je Osterberg, te dodao:

Potražite više informacija na temu Super League:

"Treba biti iskren i reći da Krpiću nije bilo lako, jer se AIK muči u ofanzivi ove sezone. Jednostavno, ovoj ekipi treba dobar napadač koji će adekvatno zamijeniti Chinedua Obasija i Alexandera Isaka koji su otišli na zimu, a Krpić nije bio taj".

Sulejman Krpić je za AIK odigrao svega šest utakmica (ukupno 363 minute) u švedskoj ligi, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca i očigledno je da se u klubu iz Štokholma nije uspio adaptirati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.