Na prvu pomalo nevjerovatno

Sjećate se Dannyja iz Zenita? Iznenadio je sve novim klubom

Bivši portugalski reprezentativac Danny je gotovo cijelu deceniju proveo u Zenitu iz St. Petersburga, koji je prije nekoliko dana napustio nakon što mu je istekao ugovor.

Danny nije dugo čekao na novi angažman s obzirom da je već potpisao za Slaviju iz Praga, s kojom je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Iskusni 33-godišnji Portugalac u redove novog češkog prvaka stiže kao slobodan igrač i predstavljat će veliko pojačanje za ambicioznu Slaviju u pokušaju da se domogne plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Osim toga, njegov dolazak u Slaviju je iznenadio mnoge ljubitelje fudbala koji na prvu nisu mogli vjerovati u ovaj transfer, ali svakako treba istaći da je ovaj klub odnedavno u vlasništvu jedne kineske kompanije koja u posljednje vrijeme pravi velika ulaganja.

Danny je svojevremeno nastupao za Maritimo i Sporting iz kojeg je 2005. godine stigao u Dinamo Moskvu za tri miliona eura. Na ljeto 2008. godine, Danny je napravio nevjerovatan transfer u Zenit vrijedan čak 30 miliona eura i za ovaj klub je u posljednjih devet godina odigrao 256 utakmica i postigao 68 pogodaka.

Zanimljivo, Slavia iz Praga je ovog ljeta besplatno dovela još dvojicu poznatih fudbalera koji su ušli u pozne igračke godine Halila Altintopa (34) i Ruslana Rotana (35), pa će dvojica bh. internacionalaca Muris Mešanović i Jasmin Šćuk dijeliti svlačionicu sa nekoliko zaista poznatih imena iz svijeta fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.