Nevjerovatan rezultat na prvenstvu Oceanije

Susret za pamćenje: Australija slavila sa 166:3

Emir Dindić

Proteklih godina svjedoci smo nevjerojatnih rezultata u košarci. Znali su protivnici ostati na ispod 50 poena, ne postići poene u periodu i još mnogo drugih stvari koji košarku čine jednim od najzanimljivijih sportova. 

Međutim ono što je uradila ženska U 17 reprezentacija Australije na prvenstvu Oceanije protiv reprezentacije Maršalovih otoka sigurno će ući u anale ovoga sporta. Naime nakon 40 minuta rezultat na semaforu je glasio 166:3, u korist reprezentacije Australije.  

Djevojke iz reprezentacije Maršalovih otoka u tri perioda su ostale bez poena, dok su u trećem postigle tri poena što će se na kraju ispostaviti i jedine poene na ovome meču. Susret su završile sa nevjerojatnih šest posto uspješnosti šuta iz igre. 

Međutim ovo nije jedini nevjerojatan rezultat na ovom prvenstvu vrijedi istaći pobjedu Novog Zelanda nad reprezentacijom Kaledonije rezultatom 110:31,  Nove Kaledonije nad Palauom 118:29 i još mnogo zaista nevjerojatnih rezultata. 

Sigurno je da do kraja prvenstva očekuje još ovakvih rezultata, a tko zna možda neko i obori rekord koji je danas ostvarila Australija u susretu sa Maršalovim Otocima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.