Foto: EPA

Leto i Doumbia blizu Maksimira

Dva fantastična pojačanja stižu u Dinamo

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo prošle je sezone nakon 12 godina ostao bez titule prvaka Hrvatske.

Rijeka je uvjerljivo prošla prva kroz cilj, a ove sezone tim s Maksimira čini sve kako bi se ponovo vratio na sami vrh.

Pojačanja su Modrima na tom putu neophodna, a čini se kako je rukovodstvo Dinama na pravom putu da dovede dvojicu sjajnih fudbalera.

Prvi koji bi trebao stići u Zagreb je 27-godišnji veznjak iz Malija Tongo Doumbia. Ovaj fudbaler na Maksimir stiže iz francuskog Toulousea, a biće plaćen 800.000 eura.

Pored ovog tima, Doumbia je igrao za Chateauroux, Rennes, Wolverhampton i Valenciennes, te je standardni član reprezentacije Malija.

Drugo ime je mnogo poznatije. Argentinac Sebastian Leto (30) na korak je od Dinama i predstavljaće veliku konkurenciju u napadu našem Arminu Hodžiću.

Ovaj 30-godišnji fudbaler iza sebe ima zaista bogatu karijeru koju je počeo u Lanusu iz kojeg prelazi u Liverpool.

Za Redse nikad nije zaigrao, već je posuđen Olympiacosu, a zatim je igrao za Panathinaikos u dva navrata, Cataniju i  ponovo Lanus.

Sigurno je da će ovaj duo predstavljati velika pojačanja za zagrebački tim, koji u novoj sezoni ima velike planove u Hrvatskoj, ali i u Evropskoj ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.