Novi trofej

Bayern osvojio Telekom Kup, debitovala pojačanja

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern osvojio je Telekom Kup.

Bavarci su u konkurenciji Hoffenheima, Werdera i Borussije iz Monchengladbacha osvojili naslov pobjednika i to pobjedama od 1:0 nad Hoffenheimom i 2:0 nad Werderom.

Ove utakmice se igraju po 45 minuta. Protiv Hoffenheima je gol postigao Robert Lewandowski, dok su u finalu protiv Werdera pogađali Muller i Bernat.

U ovim utakmicama debitovala su i pojačanja bavarskog tima. James Rodriguez i Corentin Tolisso našli su svoje mjesto u ekipi i pokazali su da će biti prava pojačanja.

Bayerna sada čekaju novi prijateljski susreti, a u prvom kolu Bundeslige koja počinje 18. augusta, Bayern igra protiv Bayera iz Leverkusena.

Treba istaći da je Hoffenheim osvojio treće mjesto, a Ermin Bičakčić je pogodio s penala u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti