Foto: EPA

Aurier seli na Old Trafford

PSG ga odbacio, a Mourinho dočekao otvorenih ruku

Midhat Šljivak

Fudbaler iz Obale Slonovače Serge Aurier (24) karijeru će vjerovatno nastaviti u Manchester Unitedu.

Ovaj 24-godišnji desni bek nije otputovao na pripreme francuskog PSG-a i dolaskom Danija Alvesa u pariški klub, bilo je jasno kako za njega u ovom timu više nema mjesta.

Ponuda za nastavak karijere ovaj defanzivac je imao mnogo. Inter i Juventus su pokazivali najviše interesa, ali je bitku za njegove usluge dobio Manchester United.

Aurier bi u narednim danima trebao stići u Manchester, gdje će proći ljekarske preglede i potpisati višegodišnji ugovor s Crvenim đavolima.

Serge Aurier je u PSG-u proveo prethodne tri sezone i osvojio je dva naslova prvaka Francuske, a njegov dolazak će sigurno dodatno pojačati odbranu Manchester Uniteda 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.