Slaviša Božičić, obavili veliki posao protiv Slobode

Šampionski planovi Modričana

Božičić: U Laktaše po titulu

„U Laktašima trebamo pobijediti kako bi mogli reći da smo blizu osvajanja titule šampiona BiH, uz pretpostavku da Široki Brijeg i pobijedi Želju na Grabavivi. U suprotnom nismo sigurni ni da li ćemo u Evropu“, kaže Slaviša Božičić, trener fudbalera Modriča Maxime, lidera na premijerligaškoj tabeli dva kola do kraja šampionata.

Božičić, ističe i kako je njegov klub subotnjim trijufmom nad Slobodom napravio veliki posao u trci za titulu.

„Igrali smo veoma dobro, mada su naši igrači mogli biti malo koncentrisaniji, jer smo promašili veliki broj prilika. Tako neće smjeti igrati iduće subote na gostovanju u Laktašima. Sve je u našim rukama, a bodovima iz Laktaša mogli bi kolo prije kraja i osvojiti titulu. Naravno, ako Željo dobije Široki Brijeg. Ulog je veliki stoga je meč u Laktašima za nas najvažniji u istoriji kluba. Pobjedom dobijamo puno toga, a u slučaju svakog drugog rezultat, najvjerovatnije, više ne odlučujemo sami o svojoj sudbini. Pripremićemo se dobro na psihološkom planu za utakmicu, te u Laktašima jurišati na pobjedu i titulu“, kazao je Božičić.

Modriča nakon gostovanju u Laktašima u zadnjem kolu domaćin je Jedinstvu iz Bihaća. Široki Brijeg u 29. kolu gost je Željezničara (imaju bod manje od Modriče – 51), a u 30. na svojoj Pecari dočekuje Leotar. I Čelik koji je u igri za Evropu, a zaostaje tri boda za Modričanima, u subotu kući igra sa Orašjem, a potom je gost Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.