FOTO: EPA

Povratak na Maksimir?

U potrazi za pojačanjima: Dinamo želi vratiti Duju Čopa

Samir Mlaćo

Nova meta zagrebačkog Dinama je Duje Čop.

Aktuelnom hrvatskom reprezentativcu istekla je posudba u Sporting Gijonu i vratio se u italijanski Cagliari.

Hrvatski mediji saznaju da su iz Dinama poslali upit za usluge Čopa, te da će učiniti sve da se njegov povratak i ostvari.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac Sporting je napustio nakon ispadanja kluba u drugu ligu Španije, a taj klub imao je pravo otkupiti njegov ugovor ukoliko izbori opstanak u Primeri. To se na kraju nije desilo, te se Čop vratio u Italiju.

Navodno, na stolu pored ponude Dinama ima i dvije iz Grčke, i to Panathinaikosa i AIK-a, pa će biti zanimljivo vidjeti kakvu odluku će donijeti ovaj Vinkovčanin.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Čop je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske, a za seniorsku je do sada upisao deset nastupa i dodao dva pogotka. Nosio je i dres Hajduka, te Splita, dok je iz Dinama u Cagliari otišao u januaru 2015. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.