Foto: Manchester City

Pojačavaju novog člana La Lige

Četiri igrača Cityja na posudbi u Gironi

Midhat Šljivak

Četiri fudbalera Manchester Cityja provešće narednu sezonu na posudbi u ekipi španske Girone.

Tim iz Katalonije će po prvi put igrati u društvu najboljih španskih timova, a pomoć u prvoj sezoni imaće od Manchester Cityja.

Građani su poslali čak četiri mlada fudbalera na kaljenje u ovaj klub, pa će tako dres Girone u narednoj sezoni nositi Douglas Luiz, Aleix Garcia, Marlos Moreno i Pablo Maffeo.

Ovi fudbaleri su već počeli pripreme sa španskim timom i sigurno je da će predstavljati velika pojačanja za novi tim u  La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Maffeo je i prošle dvije sezone nosio dres Girone, Moreno je igrao na posudbi u Deportivu, dok je Garcia uspio da upiše osam nastupa za Građane u prošloj sezoni.

Brazilac Douglas Luiz nedavno je pojačao City. Stigao je iz Vasco Da Game i ovo će mu biti prva posudba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.