Napušta Dortmund?

Aubameyang u januaru napušta Dortmund, poznat i novi klub?

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang je jedan od igrača koji je ovog prelaznog roka u centru pažnje. 

O odlasku ovog napadača iz Borussije Dortmund se špekuliše već dugo, no čini se da je Aubameyang odlučio da ostane u njemačkom klubu. Poznato je da je Aubameyanga želio dovesti Milan, ali i nekoliko klubova iz Kine. Ipak, Aubameyang će prema svemu sudeći ovog ljeta ostati u Bundesligi.

Međutim, njemački mediji prenijeli su danas da će Aubameyang gotovo sigurno napustiti Dortmund u januaru. Navodno, Gabonac će svoju karijeru nastaviti u Kini jer je već dogovorio saradnju sa jednim od kineskih klubova.

Još uvijek nije poznato o kojem klubu se radi, ali je sigurno da će Dortmund zaraditi ogroman novac ukoliko dođe do ovog transfera. Također, Aubameyang će u slučaju odlaska u Kinu postati jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.