Zorc: Aubemeyang ostaje u Dortmundu

Ništa od odlaska u drugi klub

Zorc: Aubemeyang ostaje u Dortmundu

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang jedan je od igrača koji je ovog ljeta u centru pažnje što se tiče transfer špekulacija.

Aubameyang je već nekoliko sezona najbolji igrač Borussije Dortmund, a prošle sezone bio je najbolji strijelac njemačke Bundeslige. Iako se već sedmicama piše o tome da će ovaj napadač napustiti Dortmund ovog ljeta i promijeniti sredinu čini se da od toga neće biti ništa.

Nedavno su iz Dortmunda poručili da klubovi mogu slati ponude za Gabonca još nekoliko dana, ali ako ne dođe onda odgovarajuća onda Aubameyang ostaje u ovog klubu. Sportski direktor njemačke ekipe Michael Zorc danas je izjavio da od odlaska Aubameyanga u neki drugi klub neće biti ništa.

"Za nas je transfer rok završen, a posebno što se tiče odlazaka igrača. Ne možemo sada prodati Aubameyanga jer onda nećemo imati dovoljno vremena da dovedemo zamjenu. Sretan sam što on ostaje u klubu jer je važan dio našeg tima. Nikakva ponuda nas neće natjerati da se predomislimo", rekao je Zorc.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi