Najskuplje pojačanje ikada

Zvanično: Arnautović novi igrač West Hama

Austrijski fudbaler Marko Arnautović od danas je i zvanično novi član West Ham Uniteda.

Nekadašnji krilni napadač Stoke Cityja oborio je rekord West Hama kada je u pitanju visina obeštećenja za jednog igrača, a ona iznosi 24 miliona funti, koliko je Stoke dobio od njegove prodaje.

Podsjetimo, engleski mediji su prenijeli prije nekoliko dana informaciju da će Arnautović također biti i njaplaćeniji igrač kluba sa sedmičnom platom od 140.000 funti, a do sada je to bio Andy Carroll sa platom od 90.000 funti.

Ovaj 28-godišnjak je u svojoj dosadašnjoj seniorskoj karijeri nastupao za Twente, Inter, Werder Bremen i Stoke City, te je standardni reprezentativac Austrije.

Prošle sezone je odigrao 35 mečeva za Stoke te je upisao sedam golova uz šest asistencija. Prije njega West Ham su pojačali Pablo Zabaleta i Joe Hart, a očekuje se i dolazak Javiera Hernandeza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.