19. kolo druge kineske lige

Hasanović donio važnu pobjedu Cvikinom Dalianu

D. Rakanović

Fudbaleri Daliana Transcenda pobijedili su na gostovanju ekipu Hangzhoua Greentowna sa 1:0 u okviru 19. kola druge kineske lige. 

Odlučujući pogodak za ekipu koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Rusmir Cviko postigao je nekadašnji fudbaler Željezničara Eldar Hasanović u 48. minutu susreta.

Dalian je tako ubilježio prvu pobjedu u zadnjih sedam utakmica. Posljednji put su Cvikini izabranici trijumfovali protiv Zhejianga Yitenga 27. maja, a od tada su uspjeli osvojiti samo dva boda. 

Hasanoviću je ovo drugi pogodak u dresu kineskog kluba u koji je stigao krajem prošlog mjeseca.

Dalian Transcend se trenutno nalazi na devetoj poziciji sa 22 boda uz utakmicu manje, dok je Hangzhou na 12. mjestu sa 19 bodova. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.