Promašaj za promašajem

Real i United izvodili penale, ne zna se ko je gori

Sinoćnju utakmicu International Champions Cupa između Manchester Uniteda i Real Madrida (1:1) na kraju su odlučivali jedanaesterci, nakon kojih se radovao engleski tim.

Ipak, penali su bili zaista očajni i pomalo smiješni, a izgledalo je kao da se fudbaleri Uniteda i Reala takmiče ko će više promašiti.

Od deset penala, samo tri su bila uspješna dok ih je čak sedam promašeno i United je slavio sa 2:1.

Za Crvene đavole su pogađali Mkhitaryan i Blind, a promašivali Martial, McTominay i Lindelof, dok je od fudbalera Reala jedini uspješan bio Quezada. Promašivali su Kovačić, Arnaiz Oscar, Hernandez i Casemiro.

Opravdanje i jednim i drugim može biti to što su u tim trenucima na terenu bili u kombinovanim sastavima, što se posebno odnosi na Real.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.