Protiv Krupe na Gradskom stadionu

Vitez dobio pravo nastupa na svom stadionu

Midhat Šljivak

Nogometaši Viteza dobili su dozvolu od Nogometnog saveza BiH (NSBiH) za odigravanje utakmica na Gradskom stadionu u Vitezu.

Pred početak Premijer lige odigravanje utakmica na Gradskom stadionu u Vitezu je bilo pod velikim upitnikom, pa je postojala mogućnost da NK Vitez svoje utakmice igra u Zenici na Kamberovića polju.

Ipak, fudbaleri ovog kluba će u subotu ipak nastupiti na svom stadionu u duelu protiv Krupe. Stadion je dobio sve potrebne dozvole NSBiH i nema nikakvih prepreka da se utakmica odigra.

Vitez je nakon ulaska u Premijer ligu prije četiri sezone igrao prvu polusezonu u Zenici, dok nisu stečeni uslovi za nastup na Gradskom stadionu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, činjenica je da stadion u ovom gradu još uvijek ima nedostataka i da će rukvodostvo Vitežana uskoro morati da se pozabavi i ostalim stvarima oko stadiona kako bi imali što bolje uslove u nastavku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.