Vitez dočekuje Krupu na Kamberovića polju

SportSport.ba saznaje

Vitez dočekuje Krupu na Kamberovića polju

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza novu sezonu Premijer lige otvaraju u Doboju kod Kaknja, gdje će gostovati kod ekipe Mladosti. Vitežani će prema igračkom kadru, te stanju u i oko kluba i naredne sezone boriti se za opstanak u Premijer ligi. Nikako da čitav Vitez stane uz ovaj klub, jer bi sigurno onda klub bio stabilan član bh. elite.

Opšte je poznato da Gradski stadion u Vitezu ima dosta nedostataka, a najveći problem je travnjak, koji je posebno u jesenjem i zimskom periodu u veoma lošem stanju, tako da je veoma teško organizovati utakmice i pripremati travnjak u tom periodu. Također treba napraviti i reflektore što je uslov za sve klubove u narednoj sezoni, te natkrivanje jedne tribine. U Vitezu se treba odraditi i prostor za novinare, te još nekoliko sitnijih stvari. 

Kako saznaje SportSport.ba Vitez će svoju prvu domaću utakmicu u okviru 2.kola Premijer lige BiH proti ekipe Krupe igrati na stadionu Kamberovića polje u Zenici. Nije isključeno da Vitežani odigraju još par utakmica u Zenici nakon Krupe, ali oni se nadaju da će završiti potrebne stvari, kako bi im Nogometni savez dao dozvolu da do kraja sezone igraju na svome stadionu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez je nakon ulaska u Premijer ligu prije četiri sezone igrao prvu polusezonu u Zenici, dok se nije renovirao stadion, ipak svake sezone sve su strožiji infrastrukturalni uslovi, a Vitez ništa nije uradio na pitanju određenih stvari. Svakako da igranje van svoga mjesta iziskuje mnogo veće troškove, a onda je i interes  navijača mnogo manji. Ipak nekoliko entuzijasta koji vode klub učinit će sve da u što kraćem roku Vitez svoje utakmice igra na Gradskom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi