Želi promijeniti sredinu

Irving se ne javlja na pozive iz Clevelanda

Jedan od najboljih igrača Cleveland Cavaliersa Kyrie Irving više ne želi biti dio tog tima.

Nedavno se pojavila vijest o tome da je Irving od rukovodstva Cavsa zatražio trejd i to iz razloga što smatra da nije dovoljno iskorišten u ofanzivi, te da mu je dosta toga da bude u sjeni LeBrona Jamesa s kojim, očito, nije u najboljim odnosima.

Irving je u posljednjih nekoliko dana primio nekoliko poziva od uprave Clevelanda, ali The Athletic prenosi da se 25-godišnji playmaker nije želio javiti i razgovarati na temu o tradeu.

Vlasnik Clevelanda Dan Gilbert je u srijedu izjavio kako očekuje da vidi Irvinga u trening kampu i naglasio je da popularni Uncle Drew ima još dvije godine ugovora.

Ipak, Cavsi će teško zadržati Irvinga ukoliko je ovaj zaista nezadovoljan u klubu, a kao njegova sljedeća destinacija najviše se spominje New York. Osim sa Knicksima, Irvinga povezuju i sa San Antonijem, Miamijem, Phoenixom i Minnesotom.

Kyrie Irving (25) iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je prosječno po utakmici bilježio 25.2 poena, 5.8 asistencija, 3.2 skoka i 1,.2 ukradene lopte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.