Važio za velikog talenta

Milan ga prvo otjerao, pa mu ponudio novi ugovor

Endin Čaušević

Hachin Mastour je 2012. godine važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi, a tog ljeta iz Reggine je prešao u Milan.

Tada 14-godišnji Mastour bio je zvijezda na You Tubeu zbog svojih sjajnih poteza na utakmicama, a u Milan je stigao za pola miliona eura. Mastour je bio velika nada Rossonera jer su se u to vrijeme mnogi klubovi interesovali za njegov potpis, ali je Marokanac odlučio da karijeru gradi na San Siru.

Mastour je godinu dana kasnije mogao postati najmlađi igrač koji je zaigrao u Seriji A kada ga je tadašnji trener Milana Clarence Seedorf uvrstio u sastavu protiv Sassuola, ali nije dobio šansu da zaigra u ovom meču. Marokanac je bio na posudbi u Malagi i Zwolleu, te je za dvije godine odigrao samo jednu utakmicu.

Milan mu se odlučio zahvaliti na saradnji ovog ljeta nakon što je Mastouru istekao ugovor s Rossonerima. Međutim, ovaj slučaj je dobio veliki obrat jer se klub sa San Sira u posljednji trenutak odlučio predomisliti. Milan je dao novi ugovor Marokancu koji se priključio treninzima ove ekipe, ali najvjerovatnije je da će ovja 19-godišnji igrač ponovo na posudbu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.