Uoči gradskog derbija

Musa: Bolji smo od Veleža

Adnan Beganović

Iako je u poznim igračkim godinama, Igor Musa, još uvijek je jedan od najboljih igrača Zrinjskog i PL BiH. Svojim iskustvom i prefinjenom tehnikom daje ton igri popularnih Plemića, a u Kup utakmici sa Sarajevom bio je jedan od najboljih igrača na terenu.

SportSport.ba: Godine te polako „pritišću“, ali se još uvijek ne predaješ. Do kada ćemo te gledati na terenu?

Musa: U pravu si, nisam u cvijetu mladosti ali nogomet je moj život. Živim sportski i mislim da još uvijek imam šta pokazati. Koliko ću još igrati? Na to pitanja ni ja sam ne znam odgovor. Nogomet je ono što me ispunjava i dok god uživam u igri neću se opraštati.

SportSport.ba:
Da li si zadovoljan ishodom prvog susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine?

Musa: Neriješen rezultat na Koševu za nas je veliki uspjeh. Odigrali smo taktički mudro i mislim da smo zasluženo došli do povoljnog rezultata. Sada smo mi favoriti ali želim naglasiti da je ispred nas uzvrat te da još uvijek ništa nije gotovo.

SportSport.ba: U nedelju je veliki gradski derbi. Svoje prve nogometne korake napravio si u Veležu. Kakva su tvoja očekivanja pred ovu utakmicu?

Musa:
Moja karijera počela je u Veležu još prije ovog nesretnog rata. Sada sam u Zrinjskom i ja živim za ovaj klub. Mi smo nakon krize na startu sezone ušli u formu i očekujem da ćemo uz podršku naših vjernih navijača pobijediti Velež. Biće teško, jer i Rođeni igraju sjajno u ovoj sezoni, ali mislim da smo kvalitetniji i da naš trijumf neće doći u pitanje. Očekujem veliki broj gledatelja na tribinama i moja velika želja je da sve prođe u najboljem redu, odnosno da ne bude navijačkih nereda.

SportSport. ba:
Iza tebe je sjajna karijera. Najbolje partije pružao si u HNL-u, odnosno Rijeci i Hajduku. Molio bih te da usporediš Premijer ligu BiH i HNL.

Musa: Mislim da je HNL trenutno dva koraka ispred Premijer Lige. Najveća prednost hrvatskog nogometnog prvenstva u odnosu na bosanskohercegovačko je medijska pokrivenost. Tamo je to dignuto na jednu veliku razinu, dok ovdje u tom smislu ne vidim napredak. Nogomet je biznis i ukoliko su mediji nezainteresovani, normalno je da nema ulaganja, a samim tim i kvalitete. Međutim, želim naglasiti da na startu ove sezone u premijer ligi pušu neki novi vjetrovi, suđenje je dosta kvalitetnije, polako se počinje s prenosima utakmica na malim ekranima i to je ono što me raduje. Ponavljam, HNL je kvalitetniji samo zbog medijske pažnje i mislim da mediji u Bosni  i Hercegovini mogu i moraju odigrati veliku ulogu kako bi se popularizirala Premijer liga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.